ISTORIJAT

Od male porodične firme Andrić Company doo prerasla je u kompaniju koja sada broji preko 30 zaposlenih i ima instalirane kapacitete preko 2500 kvm proizvodno poslovnog prostora. Specijalizovani smo za opremanje poslovnih prostora reklamnim obeležjima – svetlećim reklamama, i u toj oblasti  imamo lidersku poziciju u Srbiji i u regionu.

Firma je svoje poslovanje započela u porodičnoj kući u Leskovcu, gde je uspešno radila i razvijala se do kraja 2007. godine, kada menja sedište i prelazi u Rumu, gde je prethodno izgradila svoj prvi proizvodni pogon za proizvodnju svetlećih reklama. Program rada firme je od samog početka bio prvenstveno usmeren na proizvodnju svetlećih reklama. Prvi koraci u ovoj, za nas tada nepoznatoj oblasti, su bili naravno jako teški i neizvesni, a uz veliki rad i upornost tražili su i stalna ulaganja. U početku se moralo ulagati u sve. Porodična kuća je pretvorena u svojevrsnu radionicu u kojoj se danonoćno radilo, a svi članovi porodice su svojim učešćem stalno i nesebično doprinosili razvoju firme. Uvek je nedostajalo adekvatnog alata i opreme za rad, ali nije nedostajalo sluha da se u njega ulaže, kako bi se zadovoljile sve potrebe tada ne tako zahtevnog tržišta.

Firma se brzo razvijala, a tempo razvoja je bio jako naglašen u periodu posle 1999. godine, kada su se veliki napori i ulaganja sa ciljem osvajanja tehnologije termo-oblikovanih svetlećih reklama konačno isplatili, i kada su se zabeležili prvi ozbiljniji poslovni rezultati. Sa ponosom izdvajamo Zaječarsku Pivaru 7. septembar kao, u to vreme, nama najznačajnijeg poslovnog partnera, za koga je u periodu od 1999. do 2002. godine, proizvedeno i isporučeno preko 1000 svetlećih reklama. Zaječarska Pivara je u tom periodu važila za glavnog nosioca našeg razvoja.

Najveći razvoj firmu prati u periodu od 2003. godine, kada je težište svojih poslovnih aktivnosti prenela na poslovnu saradnju sa bankama i osiguravajućim društvima, koji su u tom periodu započinjali svoju ekspanziju. Taj period se podudara i sa prvim nastupom naše firme na Beogradskom sajmu reklame i propagande, kao i sa otvaranjem predstavništva firme u Beogradu. Od tada se stalno uvećava broj zadovoljnih klijenata. Najveći klijenti u tom trenutku su bili Delta Banka i Delta Osiguranje, sa kojima poslovna saradnja traje i do današnjeg dana.

Stalnim osvajanjem novih tehnologija, pravovremnim praćenjem zahteva tržišta, a pogotovu velikih klijenata, za koje se je naša firma praktično specijalizovala, došlo se do najznačajnijeg poslovnog poduhvata, a to je izgradnja sopstvenog proizvodnog pogona, veličine 1000 kvadratnih metara. Nije bilo lako doneti odluku o investiranju u proizvodni objekat van rodnog Leskovca, ali obzirom na činjenicu da je tržište za proizvode reklamne industrije pretežno koncentrisanio na potezu oko Beograda, nismo dozvolili sebi da napravimo grešku u izboru mesta za naš dalji strateški razvoj.

Andrić Company stalno uvećava obim proizvodnje, proizvodne kapacitete, kao i svoje ljudske resurse. Jasnom politikom kvaliteta svojih proizvoda i usluga, cilj nam je da učvrstimo svoju lidersku poziciju na tržištu svetlećih reklama u Srbiji i regionu, kao i da budemo izvozno orjentisana firma.

4750
BRENDIRANIH OBJEKATA
215
PARTNERA
550
ZADOVOLJNIH KLIJENATA
35
ZAPOSLENIH SPECIJALISTA

OVO JE DANAS NAŠA EKIPA

Nenad Andrić

Generalni direktor

Predrag Andrić

Izvršni direktor

Duško Zuber

Tehnički direktor

Sava Radaković

Menadžer prodaje

Zlata Drvenica

Asistent knjig. račun. poslovi

Jovana Paravinja

Menadžer prodaje za “Etno Kamp”